#iwill i skrubben

#iwill i skrubben

När en kille under en fest skojade om ”#metoo” när vi stod lite för trångt i en skrubb för att blanda drinkar, och en annan kille säger ”näääh, #iwill menar du”. Önskar jag hade sagt ifrån, men var rädd att ”förstöra feststämningen”.

Tekniker att testa

Som utsatt
» Ifrågasätt – ”Hur menar du nu med #iwill, kan du utveckla?”
» Sätt ord – ”Usch, den där kommentaren gjorde mig rätt obekväm, Kalle.”

Som ingripare
» Ifrågasätt – ”Va sa du nu, det där var ett tråkigt och rätt opassande skämt”. På tu man hand ”Jag hörde vad du sa i den där skrubben, varför gjorde du det?”
» Visa stöd – ”Jag hörde vad Kalle sa, och det verkade göra dig obekväm.”

Kommentar
”Vänskapliga” kränkningar mellan vänner kan vara extra svårt. Det är väldigt vanligt att vi inte vill vara den som ”förstör” stämningen trots att det var den andra som gjorde det. Det är viktigt att hitta sitt eget sätt att säga ifrån eller så kan man vid annat tillfälle lyfta frågan om ”att säga ifrån” och prata tillsammans om hur vi kan göra det utan att det ska kännas svårt.

Dela detta: