VD tafsar på den yngsta anställda

VD tafsar på den yngsta anställda

Jag jobbade tidigare på ett mindre, men mansdominerat företag, ca 25 anställda med bara 3 kvinnor. Det var en allmänt grabbig attityd men jag upplevde aldrig den som diskriminerande. Situationen uppstod under en kickoff.

Det var under en middag på kvällen där VD:n var uppenbart full. Han envisades med att den yngsta av de kvinnliga anställda skulle sitta jämte honom som bordsdam. Under kvällen började han med att kommentera på hennes utseende, för att sedan börja med lättare beröring, typ smeka hennes öra medan han komplimenterade hennes örhänge, för att slutligen sitta med armen runt henne.

Under allt detta försökte hon artigt och obekvämt att avfärda honom. Trots detta fortsatte han sina försök. Det var väldigt uppenbart att alla vi runtom märkte att detta hände fast ingen annan vågade säga ifrån på grund av makthierarkin som fanns. Inte ens de lokala cheferna som satt runt om. Jag som nyast anställd och direkt från gymnasiet vågade inte heller tala ut om detta trots att de satt mittemot mig. Detta är något jag ångrat sen dess och jag har verkligen önskat att jag var barnet som pekade ut att kejsaren var naken.

Tekniker att testa

Som ingripare
» Hitta allierade – I en maktstruktur där du befinner dig i en beroendeställning är det viktigt att hitta stöd hos andra. Fråga kollegor, många tänker ofta som du men vågar inte själv hitta stöd. Fråga hur ni kan hjälpas åt att förhindra att det inte händer igen eller hur ni kan gå vidare.
» Visa stöd – ”Jag såg vad som hände där inne, jag tyckte inte det såg ut som att du var bekväm”

» Avbryt –
gå till personen som blir utsatt och fråga om något eller be hen om hjälp med något som kräver att personen måste lämna situationen.
» Ändra – Genom att skapa nya situationer kan de gamla komma av sig. Efter att ha avbrytit en situation kan du istället skapa en ny genom att sätta dig med personen eller gå någon annan stans, eller hitta andra att umgås med.
» Rapportera – om det finns en högre chef eller fackrepresentant eller motsvarande, berätta om situationen i efterhand. Använd gärna teknik ”Hitta allierade” innan.
» Förebygg – prata om er interna företagskultur gällande fest och socialt umgänge. Hur vill vi vara mot varandra? Ska vi prata jobb och vad gör vi om vi blir obekväma eller känner oss trakasserade? Ta gärna in extern part, facket eller se om det går att ordna en konferens eller liknande kring trivsel på jobbet.

Som utsatt
» Hitta allierade – Sannolikt är du inte ensam. Prata med kollegor du litar på och fråga vad de sett eller hört tidigare. Hitta stöd och fråga hur ni kan hjälpas åt om det händer igen.
» Sätt ord – ”Nu är du lite för nära och det är inte bekvämt för mig, det går bra att prata utan beröring.”
» Avbryt – Lämna situationen om möjligt. ”Jag ska gå på toaletten, ursäkta mig”
» Förändra – Med teknikerna ovan hittar du andra att sitta med och som  kan hjälpa dig avbryta eventuella nya försök från den som utsätter.
» Rapportera – om det finns en högre chef eller fackrepresentant eller motsvarande, berätta om situationen i efterhand. Använd gärna teknik ”Hitta allierade” innan. Det är du som avgör om situationen gjorde dig obekväm och det som hände inte var önskvärt.

Dela detta: