Kränkning av transperson

Kränkning av transperson

När en straight man säger att jag som kvinna, trans/icke-binär inte är manlig/kvinnlig nog, så svarar jag att jag är mer man än han någonsin kommer bli och mer kvinna än han någonsin kommer att få.

Tekniker att testa

Som utsatt
» Ifrågasätt – ”Varför kände du att du behövde säga det till mig?”

Som ingripare
» Ifrågasätt – ”Varför sa du så?”
» Visa stöd – ”Jag hörde vad Kalle sa. Är du okej?”
» Laghänvisa – ”Bara så du vet är diskriminering av sexuell läggning straffbart.”

Kommentar
I en värld där heterosexualitet anses vara det normala diskrimineras de som inte tillhör normen extra hårt. Du behöver inte ha stor kunskap om olika sexualiteter för att ingripa, du behöver bara markera att det inte är OK att kränka och visa stöd som medmänniska om du har möjlighet. Låt inte oro för bristande kunskap stoppa dig.

Dela detta: