Smälld på rumpan av klasskompis

Smälld på rumpan av klasskompis

Blev smälld på rumpan av en klasskompis framför lärarinnan. Lärarinnan sa ingenting och jag blev chockad och frågade vad fan han gjorde. Han skrattade bort det och sen var det inte mer med det. Hade det varit idag hade jag sagt ifrån mer än så.

Tekniker att testa

» Sätt ord – ”Jag vill inte att du gör så, vad din avsikt än var. Sexuella trakasserier är inget skämt.”
» Laghänvisa – ”Sexuella ofredanden håller vi inte på med här.”
» Visa stöd – ”Jag såg vad som hände, det var verkligen inte OK. Ska vi gå och berätta för någon tillsammans?”

Kommentar
Här har förstås lärare ett stort ansvar att agera och skicka rätt signaler. Om du inte fick stöd, gå till läraren i efterhand och berätta. Ibland kan läraren också bli ställd och önskat att hen sagt något. Eller vänd dig till annan lärare eller klasskompis och berätta för någon ni litar på tillsammans. Att få stöd i den situationen kan betyda mycket eftersom det stärker personen i att hens magkänsla var befogad. 

Dela detta: