Smälld på rumpan av okända

Smälld på rumpan av okända

Gick i en korridor mot toaletterna på ett uteställe där 2 killar stod längs vägen varav en av dem smäller till mig på rumpan när jag går förbi. Jag vänder mig om och frågar ”Vad i helvete håller du på med!?” Killen stammar fram ett ”Förlåt det var inte meningen…” och jag går vidare.

Tekniker att testa
Som ingripare eller utsatt

» Ifrågasätt – En omedelbar reaktion som personen ovan gjorde är den mest effektiva tekniken i kombination med något av nedan.
» Sätt ord – ”Jag vill inte att du gör så, vad din avsikt än var. Sexuella trakasserier och ofredanden är inget skämt.”
» Visa stöd – ”Jag såg vad som hände, det var verkligen inte OK.”

Kommentar
Sexuella ofredanden kan i vissa situationer vara så vanliga att de inte upplevs allvarliga av dem som utför dem. Därför är den omedelbara reaktionen ofta viktig för att skicka signaler om att det är fel. Genom att också sätta ord på det blir det mer verkligt för den som gör det, och skapar medvetenhet kring handlingen.

Dela detta: