”Vänta med att skaffa barn om du vill gå långt”

”Vänta med att skaffa barn om du vill gå långt”

Från kollega: ”Du skulle kunna gå riktigt långt i det här företaget om du väntar med att skaffa barn” Sen skrattade och skämtade kollegan bort det.

Tekniker att testa

» Ifrågasätt – ”Hur menar du nu, kan du utveckla?” ”Hur var det roligt?”
» Laghänvisa – ”Sådär pratar vi inte med varandra här”

Kommentar
Det spelar ingen roll om någon menar att de skämtar om kommentaren var oönskad eller den upplevdes kränkande, taskig eller diskriminerande. Skämt är därför aldrig en ursäkt du behöver godta. Om du får förklaringen ”Men hallå, jag skojade bara” kan du säga något i stil med ”OK, det kanske du tycker men det var en oönskad kommentar som gjorde mig ledsen/obekväm” och sen behöver du inte ta fighten om den fortsätter för du har sagt ifrån och kan lämna det där.

Dela detta: