Omklädningsrummet

Omklädningsrummet

Detta är en situation som jag upplevde igen så sent som i somras och har stört mig hela livet. Det gäller främst omklädningsrum för bollidrott för pojklag/senior eller i ett manligt dominerat fikarum på en arbetsplats. Just nu i somras var det otroligt nog bland vuxna, 40-åriga män vid fika på en cykelrunda.

Det pratas om allt möjligt och sen trillar vi in på HBTQ-frågor och prideflaggor när någon kommenterar ”Statistiskt sett är 2 personer här i gruppen bögar…”

Sen följer diskussion om statistik istället för en diskussion om #sowhat. Vad spelar det för roll när vi bara ska cykla ihop, spela boll ihop eller jobba ihop.

Tekniker att testa

» Ifrågasätt – pratar vi verkligen på det sättet idag, jag minns att vi gjorde det när jag var liten men idag är vi ju mycket mer medvetna och upplysta.
» Lösningsfokus – ”Det känns lite konstigt att prata om homosexualitet som en avvikelse eller som statistik, jag skulle tycka det var mer intressant att prata om hur idrotten ska kännas mer inkluderande, oavsett sexuell läggning. Har ni några idéer?”
» Lägg över ansvaret – ”Varför lyfter du upp den gamla statistiken, vad är det som du tycker är intressant med den?”

Dela detta: