Om Impact

Vad är makeimpact.se?
En plats för alla som inte vill var tysta när de egentligen vill säga ifrån. Genom övningar och verkliga situationer som finns på denna sida kan alla träna upp sin förmåga och trygghet i att ifrågasätta eller utmana jargonger och kulturer. 

Vem har skapat sidan?
Vi är två privatpersoner som till vardags arbetar/studerar heltid. Impact är ett sidoprojekt som uppkom hösten 2017 i samband med #metoo där behovet av stöd och hjälp i att säga ifrån uppstod.

De flesta var överens: säg ifrån! Men vi saknade underlag för hur det kunde göras på ett bra sätt. Mot chefen, en släkting, en kompis, syskonet, grannen, styrelseledamoten. Vad krävs för att framgångsrikt vilja, orka och kunna säga ifrån? Genom att utforska detta landade vi här, att en reaktion kan göra stor skillnad: impact.

Samverka med oss
I början var vi flera som deltog och dessa individer ska ha stort tack i deras engagemang. Är du intresserad av att utveckla Impact på nåt sätt eller har andra idéer eller konstruktiv feedback är det bara att höra av sig! Saknar du lösningar på en egen situation? Dela med dig av dina egna upplevelser som vi kan publicera här, helt anonymt. Du kan också nå oss på info@makeimpact.se!

Ägardisclaimer
Vi arbetar inte för någon organisation eller företag och får inte betalt för Impact.

Källor & inspiration
Ingrip! En handbok i vardagligt civilkurage - Frida Ekerlund, Jens Molander, Gustaf Sörnmo
Insamlade, anonyma historier från privatpersoner
Egna rollspel och övningar
motargument.se (citat)
Demoskops undersökning kring trakasserier från 2017